Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün buluşma noktası 7. İnşaat ve Konut Konferansı Fıratpen ana sponsorluğunda 15 Ocak 2019 Salı günü İstanbul Sheraton Grand Hotel Ataşehir’de gerçekleşti.
Sektör duayenleri, şirket sahipleri ve üst düzey profesyonellerin katılımıyla bu yıl 7’incisi düzenlenen konferans, her yıl olduğu gibi büyük ilgi gördü.
Konferansın ana sponsoru olarak bir sunum gerçekleştiren Fıratpen Paz. Md. Dr. Mehtap Uluceviz sözlerine Fırat hakkında bilgilendirme yaparak başladı. Fırat’ın Türkiye’nin iç pazarda ve ihracatta lider pvc pencere ve boru üreticisi olduğunun altını çizen Uluceviz, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İçme Suyu Temini Projesi” gibi dünya plastik literatürüne giren başarılara imza attıklarını belirtti ve Türkiye’nin % 100 milli, en büyük ilk 50 sanayi firmasından biri olduklarını aktardı.
Uluceviz sözlerine şöyle devam etti. “İnşaat sektöründeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Artık daha yüksek yalıtımlı, daha geniş açıklıklarda fonksiyon üreten pencereler talep görüyor. Evdeki yaşam alanları dış mekanla daha entegre. Biz de bunun bilinciyle, yüksek katlı yapılarda rüzgar yüküne karşı gerekli atalet değerlerini sağlayabilecek, enerji tasarrufu yüksek, daha geniş açıklıklar için pencereler üretiyoruz. Teknik proje ekibimizle, pencere laboratuvarımız FUDEL’le, şartnamelere uygun serilerimizle, bayi teşkilatımızla ve satış sonrası hizmetlerimizle sektörümüzün hizmetindeyiz. 75’lik serimiz Selenit’in 3 contalı ve A sınıfı opsiyonları mevcut. 80’lik serimiz Elegance kendinden 3 contalı ve yüksek rüzgar yükü gerektiren çok katlı projelerde tercih sebebi. 85’lik Redonit daha fazla güç isteyenler için tasarlandı. % 100 yalıtımlı, EPDM contalı sürme sistemimiz Zenia ve Zenia Hebeschiebe ile Erzurum’un kışı da Antalya’nın yazı ve rüzgarı da kontrol altında. Shutterbox panjur serimizi piyasaya sürdük ve prestijli projelerde kullanılmaya başlandı. Her şartnameye uygun serilerimiz var ve 22 farklı renk seçeneği ile müşterilerimizin dekoratif beklentilerini karşılıyoruz.”
Milli ekonomi ile ilgili konferansta yapılan açıklamalara da değinen Uluceviz “ Bir ülkenin milli sermayesinin en az % 60’ının yerli sermaye olması gereklidir. Bir sektörün de milli olarak adlandırılabilmesi için bu oran geçerlidir. Ancak bu şekilde, o sektörün o ülkede milli olmasından bahsedebiliriz. Fıratpen, bu ülke için % 100 yerli ve milli sermayeli olarak çalışmaya, üretmeye devam edecektir.” sözleriye sunumunu tamamladı.